U bevindt zich op: WMS /Home / WMS congres

WMS congres

Het WMS congres wordt georganiseerd door Stichting Onderwijsgeschillen, met steun van het Ministerie van OCW. Het congres is bestemd voor leden van de (G)MR-en, besturen en schoolleiders in het PO en VO.
Naast een jaarlijks wisselende plenaire opening worden er 3 rondes workshops aangeboden. 

Noteer vast in uw agenda 29 november 2017 - 11e WMS congres

De verslagen en presentaties van de congressen vanaf 2009 vindt u hier op de website van Stichting Onderwijsgeschillen.

01-12-16

Al tien jaar toonaangevend, WMS congres 2016: good governance

Het WMS congres is al sinds 2007 dé gelegenheid voor (g)mr-leden informatie te verzamelen, kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen en ervaringen uit te wisselen. In dit artikel van Leonie de Bruin in MR magazine, nr. 8, dec. 2016 een verslag van het WMS congres 2016.

24-11-16

De winnende medezeggenschapstips van het WMS congres 2016

Tijdens het tiende WMS congres op 9 november jl. in de ReeHorst in Ede zijn twee prijzen uitgereikt aan de beste medezeggenschaptips. Alle 375 deelnemers vulden bij aanmelding hun beste tip in. Daaruit hebben Stichting Onderwijsgeschillen, organisator van het congres, en het project Versterking medezeggenschap de twee winnaars geselecteerd. Zij ontvingen een cheque van 500 euro voor hun medezeggenschapsraad. Lees meer ..

Ga voor meer tips naar Tips voor MR-leden in de toolkit.

17-11-16

Presentaties en inleidingen WMS congres 2016 beschikbaar

Op 9 november 2016 vond in de ReeHorst in Ede het 10e landelijke WMS congres plaats onder de titel ‘Medezeggenschap en good governace'. Het congres werd georganiseerd door Onderwijsgeschillen en het Project versterking medezeggenschap. Dit jaar werden er 46 workshops aangeboden, waarin onder meer aandacht was voor thema’s met betrekking tot medezeggenschap en good governance. Ook vele andere onderwerpen werden gepresenteerd.


09-11-16

10e WMS congres ‘Medezeggenschap en good governance’

Vanmorgen is het volgeboekte 10e WMS congres ‘Medezeggenschap en good governance’ geopend door Hilde Mertens, directeur/bestuurder Onderwijsgeschillen.

Ruim 375 deelnemers woonden het congres in de ReeHorst in Ede bij. Hilde Mertens stond stil bij het feit dat het WMS congres al weer 10 jaar succesvol wordt georganiseerd en nog steeds voldoet aan een behoefte. Het is en blijft een plek van ontmoeting en kennisdelen. 10 jaar geleden hadden we 22 workshops. Dit jaar zijn het er maar liefst 46! De organisatoren zijn verheugd ieder jaar weer zo’n mooi congres te mogen organiseren. Lees meer op de website van Onderwijsgeschillen.

website: Netcreators