16e WMS-congres: 'knap staaltje medezeggenschap'

Vandaag organiseert Onderwijsgeschillen het 16e WMS-congres! Ruim 200 bezoekers genieten online en in de Reehorst in Ede van een mooi programma waaraan alle belangenorganisaties in het onderwijs bijdragen. Cécile de Vos, directeur-bestuurder: “Het is geweldig om al die enthousiaste mensen met een hart voor medezeggenschap weer te mogen ontvangen! Met kennis van je rechten en plichten kun je als MR-lid veel prettiger én beter samenwerken in de raad en met het bestuur van de school.”

Keynote spreker Abdelkader Benali sprak over zijn persoonlijke ervaringen als middelbare scholier met de medezeggenschap, de nut en noodzaak van inspraak en kansengelijkheid in het onderwijs.
Hij benadrukt het belang om je stem te laten horen wetende dat onderwijs niet alleen de verantwoordelijkheid van het onderwijzend personeel of het bestuur is, maar van de hele samenleving.

Jos Kusters, voorzitter van de raad van bestuur van OMO, deelt bij de opening van het middagprogramma zijn ervaringen met de medezeggenschap. Het bevoegd gezag moet de medezeggenschap in positie te brengen door de leden te informeren en faciliteren, stelt hij. Ook pleit Kusters voor het stimuleren en organiseren van een actieve leerlingenraad: die zorgt er namelijk voor dat het belang van de leerling echt voorop staat én brengt vernieuwing.

Meer informatie

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali en Cécile de Vos

Jos Kusters en Cécile de Vos

Informatiemarkt

Workshop met Rafke Hagenaars (LAKS)

Workshop met Arne Breunesse

(foto's: Lilian van Rooij)