Wendbare medezeggenschap in de praktijk op het online WMS congres!

Vandaag is het jaarlijkse WMS congres. Het congres is geheel online, waarmee de ruim 250 deelnemers ruimschoots tegemoet komen aan de slogan van dit jaar: “Wendbare medezeggenschap”!
Onderwijsgeschillen organiseert het congres voor de 15de keer in samenwerking met belangenorganisaties in het onderwijs. Alle basics voor bestuurders en MR-lid komen aan bod.

Speciale aandacht is er dit jaar voor de positie van de medezeggenschap bij het Nationaal Programma Onderwijs, kansengelijkheid, ethische keuzes en inclusiviteit.

Cécile de Vos, directeur-bestuurder van Onderwijsgeschillen, opende vanochtend het congres. Zij sprak met Ellen Vas, lid van de Nationale DenkTank en Robert Hommen, projectleider van Sterk Medezeggenschap over de actualiteit van afgelopen jaar.

Minchenu Maduro heeft in haar keynote opgeroepen om de medezeggenschap in beweging te zetten en grenzen te verleggen! Met haar achtergrond in pedagogiek en drama beziet zij het samen leren en verbinding maken vanuit een inspirerende visie, die zij met de deelnemers heeft gedeeld.  

Een verdere impressie van het congres volgt!

En noteer vast in uiw agenda: WMS congres 2022 vindt plaats op 16 november

Impressie van het congres

Opening: Cécile de Vos, Robert Hommen, Ellen Vas Minchenu Maduro
Leiders van de workshops in de zaal Cécile de Vos en Ellen Vas
Afsluiting: Wrap up met het LAKS Afsluiting: Cécile de Vos

 

Meer informatie