WMS congres 16 november 2022 – programma bekend!

Het WMS congres is dit jaar in de ReeHorst in Ede én online. Meldt u zich nu al aan voor hét congres voor de medezeggenschap!

Voor wie en door wie

Het WMS congres is voor iedereen die betrokken is bij zeggenschap en medezeggenschap in het basis- en voortgezet onderwijs. Leden van de (G)MR en OPR, schoolleiders, (school)bestuurders en andere geïnteresseerden.
Stichting Onderwijsgeschillen organiseert het congres en verzorgt het programma samen met de landelijke belangenorganisaties in het onderwijs.

Programma

Het programma in de ReeHorst is een dag, volop gericht op ontmoeting, inspiratie en informatie. “Let’s get digital” biedt een informatief en praktisch middagprogramma voor degenen die liever online deelnemen.

In de ReeHorst

Op locatie starten wij met een keynote van Abdelkader Benali. Hij heeft eerder dit jaar schoolbestuurders en schoolleiders geïnspireerd op onder meer het congres van de PO-Raad. Ook voor de medezeggenschap brengt Benali een boeiende boodschap.
In maar liefst 3 rondes van workshops kan iedereen zijn professionele hart ophalen. Wat denkt u bijvoorbeeld van: 

  • De basics voor iedere geleding van de medezeggenschap. 
  • Actuele casuïstiek over kansenongelijkheid en etnische keuzes. 
  • Het teamspel Medezeggenschap AanZet! 
  • Het MR-spel: ben jij een MR-dummy of een MR-expert?
  • Omgaan met geschillen tussen medezeggenschap en bestuur: de Landelijke Commissie voor Geschillen WMS.
  • Hoe kan ik als (G)MR overtuigen en beïnvloeden?

Let’s get digital

In het compacte online programma bieden wij u vanaf lunchtijd de actualiteiten rondom medezeggenschap en 2 rondes van workshops. Ook via let’s get digital is er voldoende keuze om naar eigen interesse en ervaring een leerzame middag door te brengen.  

Aanmelding:

Buro Bombarie is het congresbureau voor het WMS Congres. U kunt zich nu al aanmelden zodat u in september direct wordt geïnformeerd wanneer het volledige programma bekend is en de inschrijving is geopend.
Deelname aan het congres kost € 99,-. Scholieren krijgen korting.